Poruka (je bila) u boci

Iznenada je neko od klinaca primetio i izvukao iz mora. Oduševljenje je bilo ogromno.

Misterija nije dugo trajala. Izvadili smo papir sa porukom.

Kasnije smo nasli devojku koja ju je poslala. Naravno preko FB. Klinka je očito bila na nekoj žurci na brodu, popilo se i onda je neko rešio da se igra, ali neka… pomislili smo da su uzbuđenja te vrste još uvek moguća (Ko je čitao Žil  Vernovu „Decu kapetana Granta“ čitao je, a ko nije… šta mu ja mogu).

Fotografija0759

Fotografija0757

Fotografija0758

38 thoughts on “Poruka (je bila) u boci

 1. Šta misliš da li je moguće da, ukoliko nije inspirisana knjigom, posle ovoga knjigu pročita? Il je možda, ipak, samo htela da se igra pročitanog? Ima i treća varijanta (čini mi se pomalo potcenjena): da je ideju pročitala bez čitanja. Ne verujem baš da sve što danas imamo od ideja crpimo iz nečije davne originalnosti. To je još jedna nepravda prema mladim generacijama. Otišao sam možda na stranu koju nisi hteo…

  • Šta znači „posle ovoga“?

   Mislim da je mala iz Škotske i nema pojma da sam ovo objavio. Uz to, klinci su je našli na FB, ali je nisu stratovali. Samo su hteli da vide ko je, odnosno kako izgleda, koliko ima godina i to.

   Čini mi se da su se svi malčice razočarali što poruka nije od nekog brodolomnika sa pustog ostrva…

   • Pa jesam malo zbrkano odgovorio; mislio sam da joj neko ispriča isto što si i ti ovde napisao (ne misleći da je taj pročitao od tebe, već da je pročitao knjigu, pa mu ova priča ličila na isto na šta i tebi).

  • Klinci su pronašli devojku koja je poslala poruku još pre nego što smo krenuli sa plaže. Njima je besmislena cela ta priča u vezi sa misterijama, tajnovitošću, odgonetanjem. Kontaju kada već imaš WI-FI… JBG deca dvaes’prvog veka.

 2. ni ja ne bih trazila osobu koja je poslala i vrlo mi je spimpaticno da je neko poslao pismo u boci. Predpostavljam da joj na pamet ne bi palo da je neko nasao a tek da se oko toga diskutuje.

 3. sluačajna radost, misterija, inspiracija… super mi je to što se neko (još) igra. igra je smisao, a ona ovde već postoji, koliko god da traje i koliko god se igrača u nju još uključilo…:)

 4. Kako se sve poklapa. Pročitala sam ovo kod vas: Kako da u svakodnevnoj borbi sa svakodnevicom ostanemo zdravi. Ili kako da, bez obzira na mehanizme bega koje smo, svako za sebe i svako na svoj nacin, izgradili ostanemo produktivni za sebe i za svoje najblize. Ono zbog čega je umro moj kolega.
  Jako je lijep vaš blog, odlično ime, sviđa mi se jedini post koji sam stigla pročitati, zadnji. I hvala što sam vam dovoljno zanimljiva da me pratite. Uzvraćam.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s