Dva para očiju

Svaki dan me iz trafike na uglu, pored zgrade u kojoj radim, gledaju dva para pametnih očiju. Kako kad koja radi. Crnka i plavuša. Plavuša ima izuzetno pametno i lepo lice. Deluje plemenito, gotovo otmeno. Ona je malo suzdržanija. Crnka je takođe lepa. Češće se osmehuje.

Za razliku od njih i sličnih, na par koraka dalje, već po ulasku u zgradu u kojoj radim, šefovska lica deluju tupavije što je njihov nosilac pozicioniran na višoj lestvici u hijerarhiji. Odavno je opšte mesto da se intelektualni krem nalazi mahom na mestima vozača gradskog saobraćajnog.

Vodio sam, još proletos, darling na koncert Josipe Lisac. Pogodilo se da je stara purgerka (dobro, dobro, jasno mi je sve u vezi sa tim nazivom, ali naprosto je to odomaćen izraz među fanovima u NS), zakazala svirku baš na rođendan moje lepše i u svemu bolje polovine. Svirka je bila odlčna. Više džez nego pop. Godišnjica albuma „Dnevnik jedne ljubavi“ i ujedno neka vrsta tribute to Karlo Metikoš.

Kao i uvek u našem malom gradu, naročito u publici koja pohađa događanja u SNP, možete videti svašta. Od poznavalaca i zaljubljenika, preko starih ljubitelja, obrazovanih, nekada onakvih, a sada ovakvih u svemu nekadašnjih, do ljute malograđanštine. I to one najgrđe (kojoj „viri lukac iz dupeta“).

Rešili smo, još onomad, pa nekako istrajavamo, da obnovimo svoj kulturni život, darling i mua, pa smo zaređali od NOMUSa (BGD filharmonija sa pitkim programom: „Alpska simfonija“ Riharda Štrausa i odlomci iz „Moje domovine“ Bedriha Smetane), preko baleta (super zabavni „Grk Zorba“, ujedno i oproštajno veče prvaka NS ansambla Milana Lazića u nazočnosti Konstantina Velikog Kostjukova – karte za dž preko prijateljice koja je član(ica) baleta). Lagano, dakle, ali kulturno.

Ne smeta ni publika sa buljom i lukom. Došlo je do duvara, a kako je malac, potomak sve stariji, nema nam druge. Blagotvorno deluje, nekako zaboraviš da si mahom okružen imbecilima.

Onda dođe jutro i taj ritual kupovine cigareta u trafici na uglu, pored zgrade u kojoj radim i kada me pogleda par pametnih očiju kroz ono prozorče, bilo da je plavuša u smeni ili crnka, svejedno, naprosto znam da i one znaju.

12 thoughts on “Dva para očiju

  1. Sećam se ovog posta. Lep post, baš dobro što si ga i ovde postavio. Mnogo mi se dopada deo sa dve skromne devojke iz trafike koje te gledaju svojim pametnim očima. Mora da je vrlo prijatno zastati na toj trafici.

  2. Neke stvari prosto ne mogu da se sakriju.
    Oči, prsti, maniri, pa čak i cipele s’ kojima stojimo na zemlji znaju mnogo toga da kažu o čoveku…
    Pozdrav!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s