Šarm je neophodan uslov, ali nije dovoljan

Postoje momenti u danu, kada želim da budem ostavljen na miru. Naravno, postoje i oni kada bi mi prijalo da me se sete. U poslednje vreme, nekako mi se sve „postavlja“ obrnuto. U onom delu dana kada je potrebno da me se sete, svi me ostavljaju na miru (I vice versa, ali ređe).

Uvek mogu da se posvetim sećanjima. Maštanje, iako ponekad blagotvorno, ume da postavi zamku. Zapletem se i zaboravim na stvarnost. Sećanja su, ipak, udobnija. Ne retko i poučna.

Sećam se početaka. Za mene je „Hrabri krojač“ bio i ostao superheroj. Ta priča, manje – više i nije bajka (Ako izuzmemo par divova koji se pojavljuju, sve ostalo u priči nije ni malo bajkovito, ili nestvarno, naprotiv). Lik se pameću izborio i to je to.

Setim se, tako, nekih grafita.

„Što ih je više, to ih je manje – Samoubice.“

„Pitanje koje povezuje frizere, prostitutke i bezidejne – Kako ćemo?“

„Svejedno – sve je dno“

„Učiti, učiti i samo uči ti!“

Setim se i da sam ostavio kafu na najjače, ali kasno. Crno oko ringle šišti dok ga onako još neohlađenog uklanjam sunđerom. Koji je posle za baciti, onako napola dogoreo. Zabacim ga ka kanti za smeće, pa promašim. Saginjem se i brišem pod okolo.

10 thoughts on “Šarm je neophodan uslov, ali nije dovoljan

  1. super ti je ovaj sa ringlom, tacno sam te zamislila. 🙂 Mi Grofe sto smo stariji, to se vise izgleda guramo u pelene, (pu,pu daleko bilo), te prebiramo unazad od pocetka.

  2. Gost – hrabri krojač ;). Šalim se malo, ali svi smo mi u principu nekakvi hrabri krojači; muvamo se naokolo i provociramo džinove u potrazi za srećom, i usput se trudimo da očuvamo bistrinu uma.
    P.S. I maštanje je ok, šta fali ako se čovek malo izgubi. 😉

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s