Sex live

Jedna od muških tajni jeste, svakako, neka vrsta opadanja libida posle četrdesete. Daleko je to, istina, od problema sa potencijom koji prate, recimo, mušku menopauzu. Reč je o tome da ste u četrdesetim, najčešće već dugi niz godina u vezi sa jednom partnerkom. Iza vas je teška decenija odgajanja male dece od kolevke pa sve do puberteta. O sticanju kakve – takve materijalne osnove da ne pričam (Naročito imajući u vidu aktuelne prilike). Baratajući istim možete izneti scenario prilagoditi svojim potrebama, ili sudbini – umor vam ne gine.

Vas dvoje, dakle, uglavnom ste isceđeni na kraju dana. Neka vrsta prećutnog dogovora odlaže bliskost za neki drugi dan. Isuviše dobro se poznajete i oboje se slažete da je loš seks luksuz koji vama dvoma nije potreban.

Liči to na prve krize, koje se javljaju kod parova koji su nekoliko godina u vezi ili braku. U početku sve je išlo glatko. Postepeno, međutim, dolazi do izvesnog zahlađenja (ne mora da bude baš zahlađenje, jer ako vam je veza kvalitetna, ili je barem samo oket, proređivanje intimnih trenutaka ne znači da ste baš zahladneli jedno prema drugome). Dugoprugaši u vezama znaju da je to sastavni deo odnosa između dvoje ljudi. I to ne samo kada je u pitanju fizička bliskost. Na svu sreću, kako dolazi do periodičnih zahlađenja, isto tako javljaju se i periodična otopljavanja. Liči, dakle, na krizu, ali nije.

Tako to ide neko vreme. Onda se zapitate, poučeni sopstevnim iskustvom o tome kakve signale vam je vaše telo nekada slalo, da li je, ipak reč o starenju? Od prvih znakova puberteta, pa koliko do juče, prosečni četrdesetogodišnjak (dobro de, četrdesetineštogodišnjak), navikao je da mu telo šljaka po sistemu da bi „rado posedovao sve što se kreće“. Nema muškarca koji, pri prvom padu nivoa te vrste energije, neko vreme nije mozgao na temu starenja i smrti.

Onda, na sopstveno ogromno olakšanje, primetite da nije reč o potenciji. Naime, kada treba – sve je u najboljem redu. Stvar je u tome da sa svojom stalnom partnerkom imate koncenzus o odnosu kvantiteta i kvaliteta i pritisnuti obavezama lagano ulazite u tu vrstu ravnoteže.

Verujem da velika većina mojih vršnjaka, u sličnoj situaciji pomisli kako bi im prijalo društvo druge žene. To stanje se, već, ne razlikuje od, da kažem, uobičajenog stanja, odnosno onog kakvo je oduvek bilo. Zapravo je tajna u tome da ta, neka druga žena, osim što simbolizuje promenu (često ništa više od toga, jer nešto kao samopotvrđivanje teret je koji moraju da nose mlađi muškarci), ona ima i više vremena za sebe, pa prema tome i energije (što je prosto češća situacija kod mladih ljudi, te se ono pravo jurcanje za mnogo mlađim ženama pokazuje, verujem, kao deo potonjih kriza, a to je neka druga priča).

Između misli i dela, ovde je velika razlika. Razloge za vernost svojoj dragani, svako od nas nalazi na svoj način. Iskreno ili kao da se opravdava. Od klasičnog poštenja, ljubavi i svih onih zdravih razloga iz kojih NE varamo svoje partnerke (jer sada je reč isključivo o muškom delu), pa prema tome dosadnih, do onih „kreativnijih“, kada mnogi postavljaju sebi pitanja, poput: Da li da tako olako protraćim silne godine? A klinci? Šta ću, ako me ostavi? Šta ako i ona mene počne da vara? Dok pojedinci ne dospeju do one tačke kada tražeći opravdanje za svoje trenutke slabosti ne upitaju: Šta ako ona mene VEĆ vara?

Puno toga je potrebno uložiti, ako hoćete da, jednoga dana, nunate na kolenu SVOJE, a ne tuđe unuče i da vam uveče ruku stisne neko ko vas zna i kada ste bili sjajan frajer.

20 thoughts on “Sex live

 1. Prioriteti u životu:

  20g sex,sex,sex
  30g sex,sex,money
  40g sex,money,money
  50g money,money, money
  60g money, money, toilete
  70g money,toilete,toilete
  80g toilete,toilete,toilete

 2. E davnašnji blog frendu…Znaš šta (ko) mi prvo(a) palo na pamet? Gamet.
  U te vaše muške pitalice ne bih da ulazim…Jedino što ću potpisati je poslednji citat. Trebalo bi boriti se za to.
  Lični stav je, kada sam već primorana životnim okolnostima, izabraću tip „mlad frajer“ da se pamtimo do daljnjeg 😉

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s