Glava za više nogu

Moguće je, ne kažem da nije moguće.

Najrazličitiji povodi mogu da dovedu do situacije u kojoj isplivaju strašne ljudske slabosti. Mešavina malog IQ, manjka samopoštovanja, straha i nemoći, mislim da retko idu zajedno. U jednoj osobi. Ukoliko, pak, nekad sretnete jedinku sa takvim koktelom u sebi, znaćete o kakvom tipu vam pričam.

Pokušavao sam, čini mi se bezbroj puta do sada, da sebi nekako objasnim o čemu se radi. Nije išlo. Ne do kraja. Ne na način koji bi me zadovoljio.

Rekoh onomad: „Postoje ljudi koji mogu i najteže situacije da učine još težim“. Slično je, zbilja.

Kolega Pera je prevalio preko usta sledeću odvratnost: „Ta glava nije za dve noge“ (Istinski je grozomorno. Izaziva slike kao u filmu: „Bolnica Britanija“ ili knjizi i filmu „Ostrvo doktora Moroa“. Nisam mogao da se otmem porivu da nekoliko trenutaka mozgam o tome. Na koliko nogu je mislio? Četiri – očito se radi o nekakvoj stoci. O nekom pojedninačnom, konkretnom grlu. Šest – jebote to je već insekt: Žohar ili bogomoljka ili šta? Osam!!! Uh, reč je već o zglavkaru poput pauka, ili škorpije, ali ni to se ne uklapa sasvim. Premda, sve od navedenog stoji, ali po malo… tako da je očito namerno nedovršena insinuacija o glavi koja zahteva stanoviti broj nogu, koji kontam da ne može biti manji od dve, a u samoj izreci se tvrdi da dve nisu, dakle mora biti najmanje tri ili više, pa bi me razvijanje teme o biću na tri noge, odvela sasvim na stramputicu, stazom kreiranja nekakve psihodelične himere, te sam odustao, ograničivši se na navedene produkte biologije).

25 thoughts on “Glava za više nogu

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s