Stvarno(st) ili ne

Ako me pitate o čemu razmišljam, verovatno je da ću vas pridaviti o svojoj finansijskoj situaciji, plaćanju računa, trange-frange sa karticama, kreditima i dozvoljenim minusom.

Ukoliko vas zanima šta radim, svakodnevna praznina sa kojom se suočavam bukvalno svugde osim u svojoj kući, počeće da vas „vuče“ kao crna rupa besmisla i ništavila, preteći da vas proguta, onako, ojačana sjedinjavanjem sa vašim sopstvenim, verujem sasvim sličnim mrtvim zvezdama.

Malo koga interesuje o čemu maštam.

22 thoughts on “Stvarno(st) ili ne

 1. Biser ovog posta krije se u rečima „svugde osim u svojoj kući“. Takvo mesto treba imati – sklonište od ludila i zla bilo koej vrste. Ako je to svoj dom (a ne mora uvek da bude tako), onda je to savršeno.

   • Nije!
    Samo piši!

    A ako baš hoćeš provokejšn evo ti u vidu dobronamerne sugestije – počni sa analizom izraza „ribidžojzla“.
    Možda i ne znaš da se u tom grmu krije zec.

   • Zašto si se toliko „zalepila“ za taj izraz?

    Pokupio sam ga od drugara u Beogradu. Nema ni malo neki, šta ja znam, pežorativni prizvuk. Koristi se u značenju „ribetina“, znači kao sleng za neku baš zgodnu i privlačnu devojku (posebna je priča, dabome, zašto se uopšte koristi sleng u ovom slučaju, ali mislim da se tu moja malenkost sasvim udobno uklapa u stereotip, te smatram da nema potrebe taj deo posebno da analiziram; Ukoliko tu i tamo protrči neki zec, mislim da se i on uklapa u pomenuti stereotip).

    P.S. (Izjava ili ograda „Možda grešim“ uvek stoji kada sam ja u pitanju, pa ću svakako još razmišljati o tvojoj sugestiji)

 2. Prvi put čula i mnogo mi smešno i simpatično, samo zato!
  Za sve prethodno, najozbiljnije napisala,piši, bre! 🙂

 3. Divno je imati dom koji nam je sklonište, i mislim da svi tome težimo. 🙂
  Ponekad sebi pripišemo moć da će naše pisanje tako strašno pomeriti ljude da smo prosto nehumani ako pišemo o svom ništavilu ili problemima. Možda pre onih maštarija, možeš da nas testiraš – pa ako pomremo 😉 nećeš imati frku da pišeš o maštarijama jer neće imati ko da ih čita 😀

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s