Odgovora nema

Pronašao sam na internetu (konačno onu koju sam tražio) melodiju za mobilni. Cvrkut ptica. Antistres alarm. Kad eto ga! Unknown. Blaziran pogled u ekran male sprave. Potom razočaran pogled. Ne javljam se. Zašto bi neko sakrio sopstveni indentitet? Zovem te, ali ne želim da znaš ko sam/ko te zove. Saznaćeš ukoliko se javiš. Mala igra, zagonetka. Curiosity cill the cat ili znam za jadac, mladac, ili ko god da si. Ne javljam se.

Kasno popodne. Onaj deo dana kada mi je bioritam u strmoglavom padu. Premoren, tek došao sa posla, jeo, jao. Bezbroj puta sam pomislio kako bih, da se u tom momentu predam, zaspao i ne bih se budio do jutra. Umesto toga, trudim se da nakon kraćeg odmora, vreme provedem u nečem korisnijem (Razgovor sa klincem, eventualna pomoć u vezi sa škoskim zadacima, šetnja sa darling). Kako god, dok je pomenuti brutalan deo dana, nakon dolaska sa šljake u toku, čini mi se da ostajem sasvim bez energije. Zvoni fiksni (Telefon)… Isto mi je kao i kod mobilnog sa caller unknown.

Nikada mi neće biti jasno šta je u glavi nepoznatog pozivaoca, a kamoli ovog što zove u ne_doba. Pokušavam sebi da predstavim lika kako u opskurnoj atmosferi tamne govornice ili nekakvog memljivog prolaza, žmirkajući, sa od zlobe iskrivljenim osmehom na usnama, nabada brojeve… ili još bolje/gore vrti brojčanik (Za mlađe čitaoce: Nekadašnji telefoni su, umesto tastature ili tuch screena imali okrugle brojčanike koje je bilo potrebno zavrteti da bi se birali željeni brojevi ).

Onda prestanem da zamišljam, jer sam skapirao da je u pitanju neko koga boli ćošak. Danas svakoga boli ćošak… ili ne?

4 thoughts on “Odgovora nema

  1. Ja imam politiku da se na te sakrivene brojeve ne javljam, jer do sada kad sam se zeznula (dok kuvam, peglam i josh bar tri stvari istovremeno pa grabim telefon mahinalno kad zazvoni) uvek je bila neka promocija,kupi ovo,dajte pare ovde.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s