Na putu

Tek što sam izašao iz kola. Onako izgužvan, iskezečen kao iz javnog prevoza. Kaže „Ne možeš tako, moraš da se izboriš za sebe“.

Borba nije uvek ono što bi neko pomislio. Boreći se ’ladno dezavuiše sebe, bez imalo svesti o tome. To je kao kada se gomila peznoša tiska oko ulaza u bus, a mlada keva sa bebom u kolicima ne može da izađe. Kao kada mrkan u „Audiju“ fleka kolonu u tunelu. Ili kada ovi iza sviraju i ablenduju pre žutog. Još dok crveno trepće. Tamo gde postoji to trepćuće crveno. Valjda ih to razdražuje, kao bika u koridi. Ili kada staneš da propustiš onu majku sa bebom u svojoj traci, a vidiš u retrovizoru kako se, u susednoj traci, isti onaj mrkan zaleće da te pretekne. Srećom, oprezna i iskusna gradska keva primećuje opasnost i staje ispred tebe ljubaznog. Naravno, iza se već formirala kolona i onda kreće trubljenje i ablendovanje.

Sve to se dešava još dok sam na putu. Nisam stigao tamo kud sam pošao. Jedva da sam krenuo.

Na odredištu čujem to što čujem i onda se javljaju ta neka, pomešana osećanja.

10 thoughts on “Na putu

  1. „u sumici zeka, sedi spi,
    jadan zeko sta ti bi, pa ne moze skociti..skoci sad, skoci..“ , malo sam podetinjila . Zeka mozda skace ali ljudi ne vide..bitno je sta on misli.

  2. Ili kada voziš 60km/h po gradu a krene da ti ablenduje… To mi najviše “prija“. Onda nekad pustim, a nekad usporim…Pa se vuče iza mene ha,ha…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s