Moje društveno biće ili društveno biće mene

Fotografija0514

Ne stižu mi više ni mejlovi sa bajatim forama i golim cicama. Nema više nikoga ko bi napravio onaj neophodan napor odvajanja od svakodnevne rutine, ne bi li ostavio malo prostora za mene. Nekoliko poslednjih entuzijasta odustalo je nakon sopstvenih bezuspešnih pokušaja.

Sa druge strane, ja sam se odvojio posle nekoliko poslednjih susreta kada sam se pitao zašto su me uopšte i zvali. Ti su bili podnošljivi, jer posle njih je ostala ta moja upitanost. Oni koje najradije ne bih spominjao, a eto moram, pokušali su da izvuku od mene poslednje zrno strpljenja, onu sposobnost za slušanje koju su zapamtili da sam nekada posedovao ili ih jednostavno nije bilo briga. Potrebno im je bilo da je neko tu i to je sve.

Moje biće postoji u tragovima online. Odjek tu i tamo… daleko je to od jeke. Možda još jedna ili dve jedinke, iz čiste radoznalosti čini mi se „prate“ ono što radim. Diskretno, uz retka javljanja. Kao par kapi vode žednome. Ili misle da je to, zato što imaju tu, neku, sliku od pre.

Daj nekome lepu reč i načini se slabim. Trgovina je prosta i svako će nešto dobiti.

Dobro je ovako.

26 thoughts on “Moje društveno biće ili društveno biće mene

  1. Tekst je odličan, ali da je samo tekst, ne bih ni komentirala, sva sam nkkv, nego: taman kad pomislim da znam kako izgledaš, ti objaviš neku novu fotku, novi lik, grof s tisuću lica

  2. Slušanje je izumrlo. Ali potpuno te razumem. Tako i ja već skoro dve godine. I dobro je. Možda nije mir, ali je pomirenost. A i to je nešto…

  3. ‘Ajd što tebi ne pišu, al’ ne pišu ni meni 😀
    Uostalom sve je to instant, kratkotrajno ako ne pređe „stepen“ više.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s