„Velika, siva, poslovna zgrada“

U opskurnom hodniku, sa desne strane naišao sam na dvoje vrata. Na prvim nije bilo nikakve oznake ili natpisa, dok je na drugim, na papiru formata A3, debelim crnim markerom, rukom bilo napisano „Ženski WC“.

Sledeća vrata nalazila su se u dnu hodnika i iza njih se nalazila mala kuhinja sa rešoom, klub stolom i dve stare fotelje. Odmah levo stajala je jedna komoda i pored nje sudopera. Sigurno je, onda, muški iza onih prvih, neobeleženih vrata. Vratio sam se do njih, otvorio i zakoračio unutra.

To je očigledno bilo to. Samo što sam prvo ušao u malo predvorje sa dve kante za smeće, lavaboom i polomljenim ogledalom od koga je ostala samo oko jedna trećina i ukoliko ste bili dovoljne visine mogli ste da se ogledate. Iskrenete vrat i nagnete glavu malo udesno. Tada bi ste jamačno videli deo svoga lica, otprilike negde od nosa, preko očiju, do čela. Ostatak sebe, odnosno svoga lica, razgledali bi ste tako što bi se na odgovarajući način pomerali. Uz malo truda, uspeli bi da se ogledate kao da je ogledalo sasvim celo.

Odatle je do samog toaleta vodilo dvoje vrata. Zapravo, bila su tamo dva odvojena toaleta. I na jednim i na drugim vratima stajali su natpisi urađeni sličnom tehnikom kao na ulaznim vratima u ženski, samo manjeg formata. Na jednom je pisalo „Pišaona“, a na dugom „Sraona“.

19 thoughts on “„Velika, siva, poslovna zgrada“

  1. Podsetilo me je na WC u Turskoj amabasadi u BG gde sam morala da trazim dozvolu da piskim, u haljini i stiklama na 15 (jbg, pravo sa venchanja, a na onim sa malim stiklama hodam ko po jajima!), svetlo penzionisano odavno, josh unutra ponatrpali bar jedno 6 kofa. Bas je bila avantura! 😀

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s