Imam jednu želju

Ona nije odavde. Došla je na studije i ostala. Radila je i živela sama ili sa drugaricom. Brinula se o sebi. Imala je nekoliko kraćih i niz prolaznih veza. On je imao jednu dugu, koja se lagano raspadala i naposletku nestala. Neko vreme nakon toga je mislio da provodi vreme momčeći se.

Oboje su visoko obrazovani. Rade u dobrim kućama, gde ostvaruju solidnu zaradu. Stambeno su obezbeđeni. Upoznali su se preko nekoga. Izgleda da su negde u isto vreme pomislili isto.

Venčali su se kada je ona imala tridesetdve, a on tridesetšest. Devet meseci kasnije dobili su dete.

Dobro izgledaju. Lepo se oblače. Organizovani su. Njihove odluke su zrele i dolaze kao plod razmišljanja. Potezi su odmereni i logični. Ne kasne, drže se zadate reči. Ne rizikuju, igraju na sigurno. Uvek imaju nekakav štek. Oportunisti su, po malo ušuškani.
Deluju kao skladan par. Povremeno nezadovoljstvo koje izbija kod nje kao bezrazložna nervoza, a kod njega u vidu neuspešnih pokušaja da se bude duhovit, dok se zapravo, emituje cinizam ili se upravo izgovara neka nesuvisla šala, znak su da kod oboje postoji izvesno nezadovoljstvo. Osećaju da nešto nedostaje. Nisu u stanju sebi da objasne o čemu se radi. Stvari stoje na svom mestu i sve su tu.

19 thoughts on “Imam jednu želju

  1. nastavak moze da bude , ziveli su u izobilju svoje monotone uloge. Ili onda je on ili ona poludela u pedesetim i nasla ljubav svog ziivota koji joj uopste ne odgovara , na opste zaprepastenje okoline jer su bili tako skladni par.

  2. Jutarnji sport za psihu. Navukla sam se. Svaki dan po jedna priča, eto vikendom ne mora (i Grofovi imaju dušu). Uz kafu legne.

  3. … i samo ce jednog dana da donesu zrelu odluku da svako treba da krene svojim putem. Putem…? Putom…?

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s