Lak zalogaj

Ulazim u kuhinjicu na poslu. Žena iz susedne firme, vrata do vrata takoreći, vlasnica ogromnog dupeta jede salatu. Uskoro garant ide na odmor i zavarava sebe dijetom.

Kada sam bio mlađi grub izgled me je sačuvao mnogih nevolja. Ulice devedesetih ovde su bile opasno mesto. Zato su na putovanjima mislili da sam baš ja vozač busa ili onog kamiona koji je parkiran pored ulaza u motel. Na putu na posao jednoj ženi se učinilo da sam zidar. Kada sam počeo lepše da se oblačim, mnogima sam počeo da ličim na – mafijaša.

Fore radi, onomad sam okačio na FB par slika sebe sa tompusom i eto namah komentara u stilu „Don Korleone“, ovo – ono, trt – mrt. I to od ljudi koji me (mahom) lično poznaju. Ostalima i da ne zamerim toliko. Mislim, niko nije bio naročito originalan, osim ovih što su lupali lajkove (ne zato što su lupali lajkove, nego zato što su svoje misli, rečenične formulacije istih, zadržavali za sebe).

Koji moj se, onada, ja zamajavam razmišljanjima o nepoznatoj ženi i njenim iluzijama o mršavljenju? Salata je nestala iz one činijice brzinom svetlosti. „Na jedan zub“ – što bi se reklo. Uostalom, bilo je potrebno malo više od jednog da bi se formirala onolika pozadina i zeleniš tu  služi samo kao kamuflaža.

18 thoughts on “Lak zalogaj

 1. hahaha… nasmeja me ova vlasnica…
  a ja sam bila 100% ozbiljna kada sam ti napisala da ličiš na nekoga sa Sicilije, nisam razmišljala o tome da to može biti shvaćeno kao nemaštovito… 🙂

  • Da, ali ti i ja se nikada nismo sreli, videli, upoznali, osim ovako virtuelno. A prvi utisak je takav kakav je.

   Nisam rekao da ne ličim, nego da oni koji me znaju (ili su me barem videli u stvarnosti, a ne samo na fotkama, ili su imali na FB da vide još neke delove mene, kojih ovde, na blogu, ipak nema), mogu da smisle još nešto na osnovu viđenog, da ne kažem sretnutog.

   Uostalom, svesno sam koketirao sa tim objavljujući tu i slične fotke, tako da tebi „na savesti“ ne leži niš’ sa tim u vezi. 🙂

 2. Ma dobro si ti prošo Grofe.
  Zamisli da je još i zapevala:
  „I okolo salata
  I okolo salata
  I okolo salata
  I naveliki dan.
  Poklanjam se na tebe
  Poklanjam se na tebe
  Poklanjam se na tebe
  I tebe uzimam“. 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s