„Srednje doba je kada širina uma i uskost struka zamene mesta“

Srednje? Osrednje? Ma, ne…

Nevolja je što se moje srednje doba, „poklopilo“ sa opštom krizom. Čekaj, čekaj… Svetska Ekonomska KrizA i moje srednje godine, kada se na bizaran (i po malo perverzan) način, spoje, ne daju krizu srednjih godina. Daju dodatno sranje u životima moje generacije (i mom) koja skoro od kada zna za sebe sluša, trpi i živi razna… ne treba joj (nam) još i ovo. Ali ko te pita?

Uskost struka…hm… kod mene nikada nije moglo da se kaže da imam baš tu uskost. Iako je na osnovu nekadašnjih mera i proporcija teško bilo prognozirati kakve će razmere TO da dosegne.

Širina uma… ne vidim da se sužava. Naročito ne vidim vezu sa gornjim. Možda je u tome caka? Kako mogu da znam da mi se um ne sužava, ako se sužava, pa samim tim sužava i percepciju?

Znam! Trebalo bi da nađem neku vršnjakinju, koja nije moja žena, pa da se uzajamno tešimo. Ako se zaljubim(o) – doći će i do tog sužavanja uma. Problem je u uskosti struka, ili odsustvu uskosti, ili previše uskosti uma, koja obično ide uz uskost struka i sve tako…

21 thoughts on “„Srednje doba je kada širina uma i uskost struka zamene mesta“

 1. Hoćeš ti da nam pokažeš to čime nas sada ‘ebeš ili da zamišljamo? 😀 Odoh da spavam, ko zna, možda mi je sužen um nedeljom na ponedeljak..

 2. Sjajan post. Dobre ove paralele sa širinama i uskostima… Sad si me zabrinuo – znači, ako primetim da se struk dragog mi sužava, da malo pronjuškam da se ne širi sa nekom drugaricom… reč po reč ::P

  • Reč po reč – Poreč… šalim se, ali imajući u vidu svoj struk, njegovo sužavanje nije dovelo do, šta ja znam, širenja sa „drugaricama“.

   Mislim da možeš mirno da spavaš, jer na kraju krajeva, mi se uvek vratimo kući.

   • Istina. Muškarci se uvek vrate kući… 🙂 a moj struk se malo širi, pa suzi, pa proširi… a još ni jednom nisam pala u zamku „drugarica“ 🙂

 3. proporcije, izmisljene da zbunjuju naivne da veruju u idealno. :). Kriza srdnjih, prednjih i zadnjih u ovo doba nije nista neobicna, sa sirokog polja sve izgleda usko,malo uglavnom nejasno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s