GOLE ZENE

„Goli ljudi, gole zene
…prolaze kraj mene.“

Gost kod grofice na veceri

Ukoliko ste pomislili da je u pitanju post sexualne sadrzine, prevarili ste se. Stvar je u tome da sam u fazi zivota u kojoj se privodi kraju ucenje o ljudima. Ispostavi se, odjednom, da pored mene prolaze ljudi koje lako citam. Dobro mozda je prosek takav da je vecina osoba predvidljiva i lako citljiva i inace (a narocito kod nas), ali ipak…

Vremenom se nakupi nekakvo iskustvo da bez vece muke mozete da katalogizujete ljude. Oprez!!!

Prvo, ne sme da se generalizuje!

Drugo, rekao sam faza zivota u kojoj se privodi kraju ucenje o ljudima. Ne, dakle, faza u kojoj je isto ucenje privedeno kraju. Ima jos da se nauci.

Ipak, kako mi je zivot donosio (i donosi) raznorazne zgode, bio sam u prilici da ljude posmatram i sa strane. Ono sto me nije ubilo (od tih zgoda) – ucinilo me je jacim. Dobro, mozda ne bas jacim, ali iskusnijim svakako. Pokazalo se da sam mnoge nadrastao. Poprilican broj, sto mi je posebno drago. Prilika za poredjenje ima. Narocito kada nekoga niste videli duze vreme. Narocito, ako je prilika takva da vise njih niste videli duze vreme. Kakva godisnjica, jubilej, proslava ili djacki sastanak i slicno, primeri su za to. Obicno svako svakoga gleda u istom osvetljenju – kao nekada. A nismo svi isti kao nekad. Cesto biva da, u takvim prilikama, svako po svojoj volji zauzme staro mesto. To mi je uvek bilo u najmanju ruku cudno.  Kao kada je neko u skolskom dvoristu bio smokljan, a sada nije, zivot ga je ocelicio i promenio se, a na proslavi godisnjice mature uzima svoju nekadasnju ulogu i ponovo postaje smokljan. Jos su smesniji oni frajeri, nekadasnji, sada sa stomacima i bez kose, koji rado uskacu u svoje stare likove… Ili bivse macke, sada pomalo umorne – kako lako sedaju i namestaju se onako, kao u stara vremena.

Obicno su smokljani sada nekakvi drmatori, politicari ili face sa puno love, a bivsi frajeri, kao olinjali macori, tavore negde pri dnu.

„Najtvrdji“ su oni srednji, prosecni… – kakvi bili – takvi ostali.

Tako, dragi moji: hodam (sedim, caskam, osvrcem se, pijem kafu i pusim) i posmatram kako…

…goli ljudi, gole zene
prolaze kraj mene.

16 thoughts on “GOLE ZENE

  1. A o ženama auuu? Tek tu ima ko slagalici na asocijacijama, ali ne bi ih nabrojala ni za živu glavu. Vidim ne bi ni ti Grofe!

  2. Време пролази и сви се ми мењамо, неко на боље, неко на горе…
    Занимљиво ми је Ваше запажање да се понекад, на неким скуповима, доста људи потруди да остави утисак као да се нису променили ни после 10,20, 30 година…а јесу…и они и ми…
    Кажете да Вам је то било чудно…и мени је..и није ми баш најјасније зашто то чине…

  3. ako su skupovi blizih judi, sa kojima se provelo neko vreme, presao neki put u sazrevanju, meni su koliko god se promenili isti, na poznatom modelu je doslo do nekih dorada, na bolje ili na gore ali se osnova prepoznaje.

  4. Samo da znaš – što te ne ubije, pokušaće ponovo… 🙂
    Btw, ovo je tema kojom se poprilično bavim poslednjih par godina. Slično razmišljamo po tom pitanju. 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s