Umesto spiska (a bogami i umesto sve po spisku)

Kada te lepa žena lepo zamoli, onda nek’ košta šta košta. Nije baš da imam spisak, ali pomenuću neke „stvari“ koje čine da i zrelost ima neke svoje, šta ja znam, nešto poput draži i da nije sve kao onomad u onom šaljivom e – mailu što sam ga imao izvoleti citirati ovde.

Deca velika, pa su „četrdesete kao druge dvadesete“. K tome, nastavljaju se i na pedesete, te te „druge dvadesete“ traju dvadeset godina. Cvrc! Al’ krenimo redom. Folou mi, ako me pratite.

Dakle, podrazumeva se da vam nešto fali, jer ako nije tako, onda to znači da ste pilot, vrhunski sportista, anorektični jogin ili tako neko izuzetan. Posebna je priča da i ti izuzetni, nisu baš isti kao pre dvadeset godina i da su ponekad osetljiviji od nas običnih. Reaguju na najmanje promene svog fizičkog „stanja“ i često budu drama kvin zbog obične posekotine, dok ih vi sa predinfarktnim stanjima posmatrate u čudu, ali dobro…

Moja malenkost pati od svega i svačega i  da vam ne pričam da sam još morao i da se izbekeljim za naočare za čitanje. Potencija je nedirnuta, ako nije još starija i lepša nego nekada i nemoj da neko insinuira.

Dete kao što smo rekli – poraslo. Vremena na pretek. Na žalost, love nikad manje,  pa se stiče utisak kako nekakva ravnoteža, uprkos svemu, postoji.

Srednje doba je ipak, doba neravnoteže, i ne zove se uzalud menopauza. Meno ovo, meno ovo, al’ treba se sa tim nositi („Joko Ono, Joko ovo – ubiše Lenona“).

Ženska menopuza je, jebote, stanje. Pune su novine i časopisi naslova o tome. Medicinski ovo, medicinski ono. Mislim dragi mladi blogeri PMS je pis of kejk naspram menopauze, al’ neću da vas plašim. Znate i sami, od početaka je tako: Još od šestog kada devojčice šuškaju po budžacima školskog koja je „dobila“ a koja još nije, pa sve do daljnjeg. Velika, ozbiljna tajna, koja čini da inače tako razjedinjene, naše lepše polovine postaju složni tim. Skloni(te) se, to su ženske stvari.

Muška menopauza, sa svoje strane, uglavnom je predmet sprdačine. Kliše sa sportskim kolima, mladim ribama, skrivanjem ćele i opalosti polne moći.

Da ne ispadne sve sranje, stoje one natuknice o zrelosti, mudrosti, iskustvu, intelektu, gomili pročitanih knjiga, pogledanih predstava i filmova, putovanja, što sve zajedno čini od vas izuzetnu osobu, prepunu duha. Takoreći hodajući „puniša“ najsvakovrsnijih individualnih kvaliteta. Uz to, poznata je svar da žene u četrdesetim i pedesetim ZNAJU da uživaju u seksu. Samo da me još neka pozove na kafu. Razumete?

32 thoughts on “Umesto spiska (a bogami i umesto sve po spisku)

  • Fora je u tome što, u današnje vreme, to ne moraš. Okreni nekoliko ženskih časopisa i pronaćićeš pregršt uputa, saveta, medicinskih preporuka, procedura i postupaka.

   Ostanu samo tzv. valunzi, a sa tim se lako izlazi na kraj – oskudnijom garderobom što sobom nosi rešavanje (ili nastajanje, zavisi od čoveka) još nekoliko problema. 🙂

 1. Стварно није фер према вама мушкима то што се ваше муке нигде не спомињу кад зађете у неке године. О женским мукама нема где нема савета, упутства за употребу итд…и не зезам се кад ово кажем…
  Е сад што те не позивају на кафу да продиваните, то не знам …:)

  • Empatija je ženskog roda i mom sredovečnom uhu tako prijaju tvoje nežne reči. 😉

   U vezi sa kafom… ili nisi razumela ili me zadirkuješ (što je i jedno i drugo – beskrajno šarmantno), ali samo da ti kažem: ako popijem danas još koju kafu pritisak će da mi prhne u nebesa.

   • Драго ми је 🙂
    Шалила сам се за кафенисање…од много кафе скаче притисак па онда кад видиш да ти је притисак већи од плате он још више скочи..мислим притисак, не плата 🙂

 2. Slažem se. Doba kada imaš sve, i gde i kad i skim. Pms postoji da vam menopauza ne padne teško. Ali to je još daleko. Ima prvo da se nauživamo u ovoj zrelosti i lakoći postojanja.

 3. Razmišljam, bar što se tiče zdravlja, sada je super kako ce nam biti (ako doguramo) za 20-30-40-? godina.
  Ali medicina je napredovala, svakom čoveku se može pronaći neka bolest…

 4. i meni se sviđa joko ovo joko ono – ubiše lennona, mene ovo mene ovo… a i tekst je fora, samo ja ne razumijem one pozive na kavu – jel ti žena čita tvoj blog?

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s