Sve je rečeno, ali nije sve urađeno

Ne može neko sa svojih 45 leta, da baš sve napiše. Znam samo da kada mi se neko sviđa, budem direktan. Previše direktan. Padnu u vodu sve finese. Mislim, lako je kada ti se ne sviđa. U početku je lako, samo tada. Verujem da većina vas tačno zna šta hoću da kažem.

Nije isto kod žena i muškaraca. Žene nekako, naizgled hladnog srca mogu da se odnose prema bivšima. Da je samo naizgled – imam dokaz. Zapravo svedoka. Izvesna baba Terika je sa toliko topline pričala o svojim bivšim ljubavima. Istina, pred sopstvenu smrt, kada verujem svaka ličnost sa njenog (podužeg) spiska odavno nije bila među živima. Sad, ni baba Terika nije više živa, pa vam ostaje da mi verujete na reč.

Ljubav ima sve te faze i ako zamislimo da traje, šta ja znam, više decenija, tek onda skapirate.

Tinejdžeri smušeno posmatraju sve to. Hormonski rolerkoster od kog vam se zavrti u glavi. Ne bih voleo da sam opet u tom dobu. Voleo bih da sam, u nekim situacijama bio manje direktan. I tada i sada. Kada stvar „padne u vodu“ zaista imate utisak da ste (se) uprskali („Polio se hladnom vodom“, „Hladan tuš“ – uvek je voda hladna; Spa i ostala sranja su topla i polagana).

S druge strane, izreka„svež vazduh“ ima sasvim drugačiji prizvuk.

 

16 thoughts on “Sve je rečeno, ali nije sve urađeno

 1. Jeste, stvarno, negde je trebalo biti manje direktan… Ali, negde, opet, možda i više. Jedan moj drugar mi se svojevremeno požalio da mu je najgore kada nabaci neku masku, pa priđe devojci i ona ga odbije. Kaže, osećam se kao da sebi nisam ni pružio šansu. 🙂

  • Pošto su maske specijalnost lepše polovine čovečanstva, svako maskiranje je unapred osuđeno na propast. Dugo mi je trebalo to da skapiram.

   Time je muška uloga pojednostavljena i donekle olakšana (dakle, ili jesi ili nisi, što ne daje odgovor na pitanje: šta ako nisi?).

 2. Слажем се са Ољом. Предухитрила ме је…:)
  Али и са 25 нисам подносила неискреност и више сам ценила директоност.

 3. kod nekog sam ovde skoro procitala, sto se potpuno slazem, svi vape za iskrenoscu ali je tesko podnose. Sto se tice izbora, uvek iskreno , onda to nije direkt. Prezivi se dostojanstveno na nogama 🙂

 4. Verujemo ti na reč kada je baba Terika u pitanju! 😀
  U velikoj je meri to individualno. Takođe i vreme čini svoje. Nije svejedno da li se o „bivšoj/bivšem“ govori odmah nakon raskida, ili nekoliko decenija kasnije.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s