O neslušanju ili ko tu koga „seen-uje“

Niko više ne sluša, niti ga zanima. Dao bi se napraviti mali serijal od mojih postova na ovu temu. Zgodan, onako lep, portabl serijalčić, za na policu ili poput heklanog miljea preko TV- a. Smotaš i baciš.

„Smotaš i duvaš.“ – rekao bi neko. Moja poslednja duvka zbila se poodavno. Valjala bi nekakva smejalica, ali čujem da nema više toga.

Mnogo toga nema više. Vremena se menjaju, ljudi se menjaju. Neki od njih odlaze. Dolaze novi i donose čak i novi sleng. Svidela mi se kovanica „sinovati“. Potiče sa društvenih mreža, kada vam, posle poslate poruke, sa ekrana vašeg najnovijeg gedžeta bljeska „seen“. Viđeno, dakle, kao, sagovornik je video šta ste mu napisali. Međutim, ponekad sa druge strane odgovor izostane. Onda to „seen“ počinje da bode oči, a nešto kasnije i sujetu i sve… Onda „sinovati“ (ili „seen-ovati“, ne znam koje je ružnije) znači da vas neko kulira najstrašnije. Vidi o čemu vi to, ali ga zabole da vam odgovori ili odreaguje na bilo kakav način. „Sinuješ me“ pročitao sam skoro i časna reč, učinilo mi se na prvi pogled da piše „siluješ me“.

31 thoughts on “O neslušanju ili ko tu koga „seen-uje“

  1. A mogao bi ti da nam prirediš taj serijal(čić), time što bi tekstovima dao zajednički, prepoznatljivi tag? Što se tiče „seen-ovanja“, uvek pokuđavam da „uzermljim“ svoju želju da mi bude odgovoreno. Načini su razni, a ima i uspešnih.

    • Novi bon – ton dozvoljava seen-ovanje tu i tamo. Jedino što je pod ogromnom sumnjom da on uopšte postoji u nekakvom obliku koji bi ličio na nešto na šta smo navikli ili za šta smo, barem, čuli ili čak naslutili da postoji.

  2. Хах, е јеси погодио тему, али стварно.
    Обично када прочитам поруку нешто и одговорим, баш због овога о чему пишеш. А, опет, врло често поруку видим са свог телефона. Та справа је са мном прошла већ “подоста“ и између осталог, две типке јој једва раде. Поред тога, моја интернет конекција преко тог телефона равна је некадашњим “дајал ап“ лутањима кроз свет крчања и скичања, па слање поруке на тај начин отприлике личи на оно слање свемирске капсуле у космос са поруком мира. У ствари, та капсула је и отишла, само је нико неће наћи, бољи пример је онај шатл који се распао при полетању.
    И тако ти ја “синујем“, а после се једим што ће неко помислити да га не зарезујем ни два посто. 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s