Pismo prijateljici

Draga moja i mila prijateljice,

Vasa odanost svih ovih godina cini me nemocnim u svim mojim nastojanjima da vam se makar jednim malenim delom oduzim za sve one trenutke iskrenosti koje ste mi pruzili.

U svojoj malenkosti, obuzet svojim sebicnim jurcanjem za zadovoljstvima, plah i uvek u zurbi, nisam smogao snage da Vam na pravi nacin odgovorim.

Vi ste, sa svoje strane, u svoj velicini svoje neizmerne dobrote i blagosti, prominirajuceg duha i primerne vrline, moralne i licne hrabrosti koja uliva strahopostovanje, vazda uspravno stajali, kao stena i bili svagda oslonac, ili svetionik sred opasnih hridi koje zapljuskuju talasi necovestva, stub ljudskosti i topline, na koji sam uvek mogao da racunam.

18 thoughts on “Pismo prijateljici

  1. Imamo mali problem, sa muzikom. U većini meni fali energije, u ovoj mi fali strasti. Dok sam čitala pismo pomislila sam na Madame de Tourvel, kako uzbuđeno diše dok čita pismo. Međutim ova Aria mi se nije baš uklopila. Ali, to više ima veze sa mnom, no sa muzikom.

  2. Lepo pismo, Goste. Mjuza je adekvatna. Ovo nije ljubavno pismo, tako da nema potrebe da muzička podloga bude posebno strastvena 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s