Ravnoteža

Sećam se kako smo darling i ja dočekali 2003. U podstanarskom stanu, sami sa osmomesečnom bebom.
Tih dana sam imao ekstremnu frku na poslu. Rad bez radnog vremena. Jedva sam se isčupao uveče i otrčao da kupim jelku. Plastičnu u poslednjoj kinezari koja je još radila. Na ulicama je uveliko počinjala ona užurbanost. Mogle su se videti prve cice u minićima i visokim potpeticama kako žurno ulaze u taksije.

Kakav doček, takva i godina. Zaista mi se te godine desila gomila sranja. Sada kontam da sam bio žrtva mobinga, ali to je na neki način uticalo da budući događaji krenu u dobrom pravcu za mene. Kasnije sam promenio posao i shvatio da nije caka u tome da se nađeš tamo gde su stvari tako organizovane da nema iživljavanja, nego je u tome da se postaviš tako da u tu situaciju uopšte i ne dođeš. Ali to je neka druga priča.

Ja sam tada želeo samo da se ušuškam pored bebe i žene. Da uđemo u pećinu, da se sklonimo od vetra i da tu ostanemo. Zauvek, pripijeni jedno uz drugo. Takvo osećanje sasvim je otupilo oštricu moje volje u svakodnevnoj borbi za opstanak. Od tada je prošlo više godina i sada vidim o kakvoj vrsti zamke je reč. Sve je, naime, u ravnoteži.

Danas mozgam kako malo vremena provodim sa klincem. Vreme leti i on je već postao tinejdžer. Sve manje će želeti moje društvo.

Onda vidim gomilu mladih koji imaju emotivne probleme. Svet se promenio od onih dana kada smo se darling i ja smuvali i šetali se do besvesti, po zimi, skupljajući poslednji sitniš za jedan lisnati trougao sa sirom. Na prvu loptu ono „nema pravog“, ili „ni od korova prave“ deluje smešno. Međutim, kada pomislim kakva ih iskušenja tek čekaju, vidim da to traganje možda ima smisla.

13 thoughts on “Ravnoteža

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s