Tatko

Stojim, a sve mi se čini da idem.

Bugarin pokušao da prošvercuje mrtvu kevu preko grane.

Fora je poroditi se, a odma’ posle par dana izgledati k’o da ništa nije bilo.

Kaže „Kriza muškosti“… pa majku mu, kako ne bi bila kriza?! Patrijarhat je odgovor na potrebu zajednice koji su smislili još pećinski ljudi i ovi pre njih i oni pre njih. Na potrebu zajednice kako god se ona zvala – da bude stabilna. Kol’ko – tol’ko stabilna. Gubitaka mora biti. Znači, da kažem, reč je više o prirodnoj pojavi, nego o društvenoj. Mada, sa teškim društvenim posledicama. I ličnim. Zbog radi čega je i odbačen. U najnovije vreme, fala Bogu, više nije IN (patrijarhat, dabome) i nemam problem sa tim. Mislim, nisam baš za to da budem glavni baja tako što ću nekoga da izlemam. Razumete me… i sve ostalo.

Avaj, nema nove ideje. Šta sad? Pater familias je odapeo i..? Vidite da se sve raspada i nema potrebe da neko sada u komentu pominje sve što ja nisam: od sociologije, preko psihologije, antropo ovo_ono_trt_mrt, pederi, lezbejke, sve do politike, vladavine korporacija… Kapiram, načitani smo svi ili barem većina. Dovoljno da ne moram da kenjam naširoko. Ključno pitanje je tu: Šta sad?!

Sve je manje pravih muškaraca, prave žene su sve nezadovoljnije (vidim klinke nazaduju, pa im se sviđaju ovi ćelavi nasilnici, a sestričina moje darlin’ iz Kanade kaže kako su „svi momci ovde ošišani kao neonacisti“ – ’nači nije svCki trend, mislim na her stajling). Da ne spominjem sve ostalo.

Jovo Toševski je onomad predlagao redefinisanje muškosti. Kao, i on je savremen lik, pa nije za starinsku vlast muškaraca, mada stalno provocira i hoda po ivici… a zapravo nema pojma ni on sirotan, nego vidi da je đavo odneo šalu. Na Islandu kao državi sa „najfeminističkijim“ zakonima i državnim uređenjem u tom fazonu – sve je više sterilnih muškaraca. Biologija odrađuje svoje, po svojim zakonima. Jebi ga, tačno se oseti da bi dr Jovo najradije uzeo močugu i lepo mu se brk smeje na onu karikaturu pećinka koji vuče za kosu ženu – ženku. Isto kao što deluje sasvim posprdno i bez eroCkog naboja karikatura velike, debele, predominantne, džangrizave žene i pored nje sitnog čikice sa đozlama.

Dakle, big old fešn ćale je otegao papke, klinke su sve sisatije, klinci sve nabildovaniji i gluplji, vi kakate online k’o da se ništa ne dešava, desničari se oblizuju, ide im voda na usta kol’ko ideja im se roji, keve k’o keve – samo nemo’ da neka ne dočeka da je vucaraju ko Tuta svoju sa početka posta.

24 thoughts on “Tatko

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s