Kada već ne mogu da pomognem, onda barem da se muvam okolo da me vidite

Čini mi se (molim retkog i cenjenog i dragog mi čitaoca da iz fundamenta i odmah u startu, obrati pažnju na izbor reči „Čini mi se“ umesto „Mislim“) da je najbolje kulirati kada se pojavi neka vest ili neko slično sranje. Inače mu svojom reakcijom dajemo vetar u leđa. Mislim, naravno na reakcije na društvenim mrežama, a ne u okviru neke, šta ja znam, građanske inicijative ili nečeg. Mada, u poslednje vreme je granica između to dvoje zamagljena kao granica između fronta i pozadine (Ko je imao i k tome još i učio ONO i DSZ, zna o čemu je reč – ostalima ostaje ONO i pozadina).

Mir u svetu, iskorenjivanje gladi i siromaštva, ekologija. Ne mož’ pogrešiti. Samo što treba biti nekakva mis (makar lokalna, ali je bitno da ste dobili priliku da vam gurnu mikrofon pod nos).

Dakle, potrebno je da prethodno postignete nešto. Svako može da ima nekakvo mišljenje. Sa širenjem NET-a svako može cenjeni stav i i da obznani. Samim tim, povremeno može da vam se desi da vas obznanjeno obeznani. Ništa vas ne sprečava da onda svoju obeznanjenost obznanite i eto vam minuti slave.

Samo, koga je briga? Mislim za vaše mišljenje. Zato mislim (a mogu vam reći, imam mišljenje o gotovo svemu o čemu se može imati mišljenje), da bi nekoga zanimalo šta ja to mislim, nužno je i poželjno da pre iskazivanja istog u javnosti, ili makar na društvenoj mreži, plasiram sebe kao nekoga čije se mišljenje uvažava. Ili barem, čiji je stav zanimljiv, ili poučan ili nešto. Znači, kao, ja sam uradio nešto važno, veliko ili malo, ali vidno. Zbog neke svoje osobine i dela izdvojio sam se iz mase i ljudi sada znaju za mene i jedan deo njih drži da ne bi bilo loše čuti šta ja imam da kažem o ovom ili onom.

Naravno, pomenuto izdvajanje iz mase mora biti izdvajanje po nečem dobrom. Inače bi svaka budala mogla da sa prozora skoči na glavu i da stekne status izdvojenog iz mase. Razumemo se, dakako, i znam da kapirate da nije lako (biti poseban, izuzetan po dobru, tako i po skakanju na glavu).

Mislim da je to mali kriterijum, da kažem kriterijumčić, koji bi skoro svako ko ima komp, tablet, mobilni, lap-top, mogao da ima na umu kada šopa po tastaturi iznoseći svoj stav, potpisujući peticije ili lajkujući i nedajbože šerujući. To što ja mislim, to može, a ne mora da dopre do nekoga. Ako i dopre, koga zabole? Mislim, mog’o bi neko da me pita: Po čemu si se ti to izdvojio pa da sad namećeš kriterijume? I zar nije i ovaj post, nekakav stav? Primeni ti bajo svoj kriterijumčić na sebe i zapitaj se!

25 thoughts on “Kada već ne mogu da pomognem, onda barem da se muvam okolo da me vidite

  1. јеси видео да сам на фејсу написала да радим само за лову? то свакако има своју позадину 🙂 Посебно ме разбесни кад понуде да из чисте љубави пишем оно за шта сам профи до бола. Иначе посебно ми се допало ово из твог текста mogu vam reći, imam mišljenje o gotovo svemu o čemu se može imati mišljenje. Исто, такође, генијално и ја и ја оооо. Супер текст

  2. I ja imam mišljenje o svemu o čemu može da se misli-Ima mišljenje… ..A i o onome o čemu se ne misli… 😉 😛 Volim često da ga kažem.. Naročito kad su u pitanju oni koji ne bi da ga čuju 😉 😀 važno je reći svoje mišljenje.. Ćutanje nas dovelo do ovdeeeeeeeeeee…..

  3. Sta zulja grofe? Stav kao stav, ne znaci nista , moze svako da ga ima i sto se mene tice, na njega ima svako pravo, moje je da biram cije cu da citam.

  4. Mnogi statusi me baš iznerviraju na FB, mislim na one patetične, one fotografije sa natpisima i citatima (mada, nađe se i dobrih, svakako), a mislim svakako i na objave vezane za politiku. Ima i dobrih stranica, moraš priznati. Lično, retko kad šta postujem, fotografije dece skoro da ne kačim, a ni svoje. Ako ih ima, ima ih sa povodom. Gasim fejs svaka dva dana, i nikako to da uradim… možda sam ipak, ipak, ipak mali licemer ahaha

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s