Ja i dalje stojim tu

Veoma je radoznala. Interesuje je više osoba u isto vreme. Jedan momak je ne primećuje. Ima devojku. Ona se baca na oboje. Evo, lajkovala je fotku na njegovom profilu, potom i na profilu njegove devojke. Posle nekog vremena, oboma je počela da lajkuje. Eksperimentiše. Vodi se strastima, ili bar tako izgleda.

Oduvek su me fascinirale osobe koje nisu poput mene. Nisam nikada bio sklon osuđivanju ili tako nečemu.

Ja sam lik kome je stalo da voli i da ga neko voli. Čak ni u mladim danima u pokušajima da istražujem sopstvene granice i preko njih, nekako mi nije išlo. Mislim, nije mi se išlo predaleko. Dobro, ponekad mi se nije ni dalo da idem.

Da li oni mogu da vole posle toliko toga? Ili sam pojam nema to značenje? Ili nije na onom mestu na kojem ga ja tražim?

Ne znam da li treba da se kajem, da žalim za nekim, hajde da kažem, propuštenim prilikama. Kada iskreno hoću sebi da odgovorim, baš onako do daske zagledan u sopstvenu otvorenu utrobu, kažem da bih najverovatnije opet postupio na sličan način. U većini, tih, graničnih slučajeva. Ništa ne kažem za ove druge. Grešio sam, ali ko nije?

27 thoughts on “Ja i dalje stojim tu

  1. Kada bi znao koliko ima dokonih ljudi na internetu i na šta su sve spremni iz dosade/zabave/eksperimenta/ludosti/kompleksa/revanšizma/bolesti/etc sutra bi ugasio profil. Al’ đavo ne da, tačno te gura preko ivice, a Boga mi i Marice.

    BESPLATAN SAVET: Nju lepo na blok i mirna Bačka.

  2. Mislim da „oni“ mogu da vole. Mislim da ne bi trebalo da se kaješ niti da žališ. Mislim da jesi grešio, ali ko nije?! I mislim da te je rođendan malčice izmestio :).

    • Da… ne bi trebalo. Rođendan je samo povod, ali nije me on „izmestio“. Reč je o jednoj konkretnoj priči koja nije za široku publiku.

      Mislim, svi smo grešni, ali gde tačno misliš da sam ja grešio (iz „perspektive“ posta, razume se)?

  3. „Iz perspektive posta“, a i na osnovu nekog osećanja, intuicije štagod, mislim da nisi nigde grešio. Mislim da praviš grešku sada – a da je ta greška to što tražiš grešku. Ono što sam napisala: Mislim da jesi grešio“, podrazumevalo je neke opšte greške koje svako čini, ništa posebno niti ozbiljno. Čak i da jeste, iz posta se to ne da shvatiti pa time ni tumačiti. Dakle, dobro sam osetila za rođendan, a ne krijem, ne pada mi na pamet da krijem, da bih volela da znam o kakvoj je konkretnoj priči reč.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s