Prazan list papira

Nacrtao je kućicu, drvo, sunce, mali oblak i dve ptice. U donjem, desnom uglu. Ona je odabrala isti deo lista, ali je nacrtala predivnu vinjetu sa čipkastim motivima, odnosno deo vinjete, koji je kao isečak, popunio ugao papira.

Navodno, neka američka ispitivanja (Američani, zatočnici statistike izračunali su sve… i procente i odnose i varijable i trendove) vele kako danas ima više anksiozne mladeži  po školama, nego što ih je bilo, recimo, pedesetih godina dvadesetog veka, lečeno u ustanovama.

Njih dvoje nikada nisu čitali Erika Berna, nisu čuli niti za transakcionu analizu, niti im psihoanaliza kao pojam nešto predstavlja. Ona zna da je Frojd bio nekakav psihijatar, koji je pisao knjige o onome što je radio, a on je o njemu saznao iz onog statusa na FB i to je to…

Igraju destruktivnu igru. Inate se jedno drugome, izazivaju ljubomoru i zavist jedno kod drugoga. Povremeno sevne udarac ispod pojasa ili kakvo kvarno iskorišćavanje slabih tačaka (koliko je neko od njih dvoje bio naivan i nehotice, tokom ranijeg perioda, otkrio neku svoju slabu tačku).

Od zajedništva, važnije im je sujeta. Moglo bi im biti lepo zajedno. Slični su po mnogo čemu. Kažu da su i ovako, na prvi pogled, bili lep par. Oboje čuvaju zajedničke fotografije. Svako u svom telefonu.

15 thoughts on “Prazan list papira

  1. ja sam nekad davno išla na transakcijsku analizu u potrazi za samopouzdanjem. ali ni ja nisam baš shvatila o čemu je priča, a jako me zanima, to s crtežima. treba i čitati Berna?

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s