„Mesto za ljubljenje je kurac“

„Mesto za ljubljenje je kurac“ – možete se nasmejati ili mi reći da sam prostak, ali ovo je objava jedne četrnaestogodišnjakinje na društvenoj mreži. Koju je (objavu) sa svoje strane, lajkovalo još bezbroj njenih vršnjakinja, ali i vršnjaka. Uz podatak da mladi u Srbiji sve ranije stupaju u seksualne odnose, da se polne bolesti šire kao oluja i da ogroman postotak istih tih četrnaestogodišnjaka „duva“, a ubrzo potom skonta i kodein i „eksere“ i ko zna šta još sve ne, molim lepo – recite šta god hoćete.

Volim ponajviše one matorce što su upravo prebrinuli pubertete svojih potomaka pa u stilu „Nije to ništa“, tapšu me po ramenu. Oni planiraju svadbe, ili kontaju kako da namaknu kintu za školovanje, pa im to nije ništa. Ponekad ih podbodem pričom o mojoj drugarici Desi koja je umrla od overdoza u svojoj dvadesetosmoj godini.

Malo sam se zamislio kada je sestra moje darling izjavila da bi  „I mi probali sve TO da nam je bilo dostupno“… kao, bes mladosti, jebiga, ko preživi posle prepričava, ali mislim da nije to to.
Prosto znam da nije (i po tome, uistinu – ja jesam prostak). Recite mi šta jeste?

16 thoughts on “„Mesto za ljubljenje je kurac“

 1. Tačno znam koji te pubertetski strahovi muče, ali realno, džaba tu i praćenje i pričanje o tome, ako neko hoće da proba vutru, šta god… ti tu ne možeš ništa. Ali, s obzirom da ovo nije prvi tvoj „brižni post“ vezan za tvoje mladunče, ja sam sigurna da je imao pravu osobu pored sebe u odrastanju i vaspitavanju, i mogu samo da ti kažem – Mirno spavaj!

  Ajd’ sad dođi da te zagrlim

  >——————O——————<

 2. Svadbe sam preterao odavno. Sada su moji unuci u uzrastu koji opisuješ.
  Već odavno tvrdim da pojedinac više ne može biti jedini vaspitač svog deteta. Tu su svi mogući mediji. Sami mediji potpuno zanemaruju svoju vaspitnu ulogu pa se njihova uloga pretvara u NEvaspitnu.
  Srećom u svemu tome ima nešto što se zvanično zanemaruje: genetika.
  I pored svih opštedruštvanih (kroz medije i zakone) nastojanja da nam potpuno iskvare decu, roditelji + genetika još uspevaju. Siguran sam da ćeš i ti uspeti.

  A dokle će tako – ne znamooo…

 3. Mozda je mislila na lokaciju za ljubljenje 🙂 mozda je interna zajebancija. Mozda je samo duhovita. Toj deci je jako tesko.. I oni imaju u sebi sve sto smo i mi imali, ali ne znaju sta bi sa tim.

 4. Uff… možda kržljava nada počiva u uzajamnom odnosu poverenja između dece i roditelja. Ali, to je tako lako napisati. Stvarnost nas sve češće demantuje…

 5. Ne možemo ih niti zaštititi niti izolovati od loših stvari, možemo ih samo naučiti kako da se ponašaju ka dođu sa njima u kontakt. Problem je najčešće u tome da kad počnemo da brinemo o tome već odavno je prekasno. Sve što naša deca zajebu je naša i samo naša krivica, sve drugo su izgovori.

 6. Obzirom da prođoh sve to, mogu samo reći da ne bih ponovila, a mislim,s ovomsada glavom. Onaj ko nije prošao sva ta sranja nije ništa izgubio. A FB je kurac i to mlohava kita. Zlo.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s