Parovi

Sedeli su svi u sobi. Onda se ona premestila do njega. Jasmina pored Emila. Nemo su gledali jedno u drugo. Povremeno bi joj nešto šapnuo na uho. Posle nekog vremena su otišli u kuhinju.

Jasmina i Emil se nikada nisu smuvali. Mislim, jesu to veče. Očito se nešto dogodilo u kuhinji i kasnije kada su zajedno otišli kući. Mislim, on kao da je otprati i to. Međutim, nisu hodali, odnosno nisu bili momak i devojka, par, to, znate već.

Vesna i Dejan. Šta ja znam… ona se zabavljala sa Miroslavom. Prvi put kada je srela Dejana, sedeli su u velikom društvu i ona je komentarisala njegov izbor pizze. To veče su se upoznali i ona odmah komentariše njegove izbore. Razumete, sve vreme je Miroslav, njen dečko sedeo pored nje. Dejan je njegov, kao, drug u tom trenutku. Posle, na nekom rođendanu, mala, dosadna sedeljka, društvance se šegači sa jednom gošćom, koja je umislila da je pesnikinja. Sve vreme se Vesna i Dejan nadopunjuju u šalama. Nastavljaju rečenice jedno drugome, smejulje se. Pogledi im se sreću. Ono, kontaju se u teranju šege. Vesna sedi pored Miroslava, a Dejan preko puta njih.

Onda je došao Dejanov rođendan. Tu je prvi put i njegova devojka. Društvo sedi nekako poređano u krug. Vesna, pored nje Misroslav, a preko puta njih Dejan. I Dejanova devojka, koja svako malo ustaje i dodaje nešto gostima. Miroslav može lepo da vidi kako se Dejanov pogled sve duže zadržava, negde malo ulevo od njega. Usmeren je prema mestu na kom se nalazi Vesna. Njegova devojka. Miroslavova, ne Dejanova. Dejanova je u kuhinji. Kraičkom oka vidi Vesnin pogled. Upućen Dejanu.

Vesna i Dejan se nikada nisu smuvali. Čak ni kao Jasmina i Emil one večeri u kuhinji i kasnije, sumnjalo se, kod nje u stanu, jer su tih dana njeni roditelji otišli na neko vreme u selo da se vide sa starim porodičnim prijateljima.

Emil je raskinuo sa svojom devojkom i gubi mu se svaki trag. Jasmina se udala za Cveleta. Cveleta je cura varala sa najboljim drugom Nebojšom, ali je on šutnuo oboje kada je saznao.

Dejan je takođe raskinuo sa svojom devojkom (onom sa rođendana, što je svaki čas ustajala da doda nekome nešto iz kuhinje). Oženio se sa nekom trećom, dobio klinca i onda se razveo.

Vesna i Miroslav? Kopka vas šta je dalje bilo? El stigao neko čitajući do kraja uopšte?

8 thoughts on “Parovi

  1. Nemoj to da mi radiš. Kao kad gledaš film pa ti ostave da sam zaključiš da li će na kraju biti zajedno. To najviše mrzim. Brišem režisere, pisce, blogere, grofove …itd. Oću sad i odmah!

  2. Oženili su se i živjet će u braku onoliko dugo koliko MIroslav bude mogao podnositi tu namigušu Vesnu, a ona, ziherašica, tog mlakonju Miroslava. Nije Miroslav glup (kako znam? pa nitko nije toliko glup), vidio je on što se događa između Vesne i Dejana, samo se nadao. Miroslav podnosi je jer je voli, a kad nekog voliš, stalno se nadaš da će jednom i on tebe zavoljeti i ne prekidaš da ga ne izgubiš, makar takvog, nikakvog.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s