Da li je sreća dosadna?

Našla je momka i rešila da napusti blog. Našao novi posao i pisanje mu više nije prioritet. Udala se i zaboravila na pisanje. Našao da okruženje nije dovoljno kreativno.

„O sreći mi se ne da pisati. Uostalom, videla sam da to nikoga ne zanima. Sreća je dosadna. To niko ne čita.“

Ja još nisam pronašao to za čim tragam. Nekoliko puta mi se činilo da sam blizu. Na žalost, ispostavilo se da je stvar ili kratkog daha („Kao kada ptica prhne i odleti u poslednji čas Taman sam pomislila da je u mojim rukama…“), ili nije ono šta sam mislio da jeste. Mislim na blogu.

23 thoughts on “Da li je sreća dosadna?

  1. Pa naravno da je sreća dosadna 🙂
    Kada bi postojala 24h, ne bi znali koliko tuuužni možemo da budemo 🙂 , a i prestali bismo da budemo senzitivni za tuđa osećanja. Mislim i ovako i onako smo baš senzitivni… Tako da opet X files 🙂

  2. Sreća nije dosadna; mene ovde više zanima stav: „ko će to da čita?“ Ako neko živi od onoga što piše, njemu je, pogotovo danas, bito da opipa puls publike, šta će da mu proda „pisanije“. Mi blogeri smo u tom pogledu slobodni da pišemo ono što hoćemo. Naravno, pod uslovom da smo zbog toga počeli da pišemo.

  3. „Poznata još kao: čama, mora, teskoba, ravnodušnost, depresija, splin, apatija, klonulost, učmalost, pustoš, malodušnost, melanholija itd, dosada je veoma složena pojava i u celini je proizvod ponavljanja.“ – J. Brodski
    uglavnom bih se složila sa takvom definicijom. i dodala da mi se čini da se sreća retko ponavlja, po pravilu je originalna i nova. tako da je moj konačni odgovor na pitanje iz naslova: ne, nije.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s